neděle 21. prosince 2014

Podomácku vyrobený balicí papír, aneb zpět do školky!

Jelikož se nám adventní čas mílovými kroky blíží ke konci (ba ne, doslova tryskem letí), rozhodla jsem se zase jednou vytáhnout temperky a něco malého vytvořit. Nesáhnu teď po ničem jiném než po peru a inkoustu nebo tužce - tolik mi tedy chyběly pestré, syté barvy a štětce!
Maminka zrovna dělala k obědu bramborovou kaši, a když loupala brambory, dostala jsem úžasně dětinský nápad - co k těm temperám přidat tiskátka? Jo! A už to jelo. Hvězdičky, stromečky, kolečka, kapři,...ani jste nestačili mrknout, a 4 celé brambory skončili v zajetí "umění". Potom přišel čas na balicí papír. Kde jinde bych jej mohla sehnat, než v Butlers  - za úžasných 59,- rolička s 6 metry papíru! No neberte to (btw tento nejobyčejnější balicí papír se dá sehnat prakticky všude, a i levněji, ale doporučuji již zmiňovaný Butlers nebo IKEU - tam je papír nejkvalitnější, a barvičky na něm budou krásně držet a nepropijí se). Celková příprava "náčiní", tvoření i schnutí ve výsledku čítá maximálně 35 minut :)
Tjadá, můžeme se směle pustit do práce!

1. Sežeňte všemožné noviny, časopisy, popsané nepotřebné papíry a rozložte je na zem nebo na větší stůl. Je možná i igelitka, ale nedoporučuji - potřebujete co nejrovnější povrch a na tašce to nebude ono.

2. Balicí papír rozložte na noviny a na rohy položte nějaké těžítko (já použila nabíječku od foťáku a krabičku od temper :D), aby se neohábaly a neztěžovaly vám tak práci.

3. Připravte si tempery, štětce, kalíšek s vodou a vykrojené brambory.

4. Natřete tiskátka vodou a pomalu přikládejte na papír. Dbejte na to, abyste na brambory nenanesly moc řídkou barvu - tiskátko vám pak bude klouzat po papíře, otisk nebude pořádně vidět a papír by se mohl propít! Z toho vyplývá, že vodu máte připravenou spíše na záchranné akce, tedy na dobarvování nepovedených otisků :)

5. Nechte doschnout. Mně to trvalo zhruba 15 minut.



1 komentář: