úterý 13. ledna 2015

Mňamózní gnocchi s mascarpone a sušenými rajčaty

Dám vám velice úžitečnou radu - NIKDY, NIKDY ale opravdu NIKDY nevyhazujte letáky z Lidlu. Naopak se o ně, když to situace bude vyžadovat, klidně porvěte! (teď tu zmiňovanému obchodnímu řetězci nechci dělat žádnou velkou reklamu, to Ihnačák s Paulusem jsou borci) Našla jsem v nich totiž nespočet skvělých, jednoduchých receptů, které se hodí prakticky pro jakoukoliv příležitost - rande, oslavy, oběd pro jednoho i pro celou rodinu...co vám budu povídat, prostě si je oblíbíte.
Ten, který vím teď představím, zabírá první příčky v žebříčku mých top 10 receptů (o tu úplně první se pere s čínou, kuskusovo-tuňákovým salátem a sushi, které se tu za nějaký čas také objeví).
Nad těmito gnocchi strávíte zhruba půl hodiny a budete jimi moci obšťastnit 4 hladové krky.

Jaké suroviny si máte připravit?

- 100 g sušených rajčata
- 2 velké lžíce
mascarpone nebo ricotty
- 1 balení
bramborové noků (gnocchi)
- 4 stroužky
česneku
- dle potřeby:
olivový olej, sůl a pepř
- hrst
čerstvé bazalky


A jak na ně?
Ve vroucí osolené vodě krátce povařte bramborové noky, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je sceďte (trochu vody odložte na omáčku).
Česnek a sušená rajčata nasekejte nadrobno. Na velké pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a začněte restovat česnek. Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata a také krátce orestujte. Ochuťte solí a mletým pepřem. Základ podlijte asi 100 ml vody, ve které se vařily bramborové noky a povařte, dokud se tekutina trochu zredukuje na hustší omáčku. Odstavte z ohně, přidejte 2 velké lžíce mascarpone a scezené bramborové noky. Podle potřeby můžete omáčku zředit vodou, ve které jste vařili noky. Promíchejte, a na mírném ohni ještě krátce povařte, aby se všechny chutě propojily. Na závěr přidejte nasekanou čerstvou bazalku a vše pořádně promíchejte. Hotovo :)
Dobrou chuť!



1 komentář: