neděle 16. listopadu 2014

Balíme dárky: Svíčky z washi pásků



A jak na to? Pro začátek zabalte svůj dárek do jakéhokoliv balicího papíru. Já použila obyčejný wraping paper zakoupený za "pár šupek" oblíbené IKEI, na kterém washi pásky krásně vyniknou, ale kombinace barev záleží jen na vaší fantazii - čím víc do díla vložíte sebe, tím bude dárek originálnější. Poté vystřihněte malé obdélníky z bílého papíru (nejlépe z tvrdší čtvrtky - aby svíčky lépe držely) ve velikosti svíček, které chcete nalepit. A teď se vrhneme na washi pásky (doporučuji namixovat co nejvíc různých vzorů! Jen ať je to veselé:) ) - opatrně je nalepte na obdélníčky z papíru --> Pozn. samostatné washi pásky by na balicím papíru za prvé nedržely, a za druhé by chytily nehezkou (v mém případě) nahnědlou barvu pozadí. Takže bílý podklad je krásně zvýrazní. <--a konce buď ohněte, nebo šikovně zastřihněte. Až budete mít hotovo, vezměte si k ruce žlutou čtvrtku a vystřihněte z ní plamínky. Nesmíme zapomenout na bílý provázek, tedy knot, který po obou koncích zakápneme lepidlem, a nalepíme na zadní stranu papírové svíčky + na přední stranu žlutého plamínku (působí to tak optičtěji). Nyní přijde grandiózní finále - nalepíme hotové svíčky na balicí papí a voila, můžeme spěchat za oslavencem!



Komu se tento nápad zdá až moc jednoduchý, může balíček ještě nadepsat nebo na něj něco nakreslit.

A POZOR!

Pokud pro oslavence nemáte dárek, ale nápad se vám líbí, je tu další varianta, aneb počítám se vším, a vyrobila jsem i přáníčko :D
Můžeš si stáhnout mnou vyrobenou verzi z fotky (viz obrázek + odkaz pod ním) a jen vytisknout, nebo si přáníčko vyrobit vlastní - opět z washi pásků, nebo ozdobných lepenek :)

Stáhni si obrázek ZDE

Kde jsem nakoupila?

Balicí papír - IKEA
Washi pásky - nakupuji na více stránkách:
1. http://www.svetpasek.cz/index.php?a=home
2.http://www.nordicday.cz/kategorie/japonske-washi-pasky/
3. http://www.washipasky.cz

1 komentář: